Μικρά Μυστικάvot_admin
Μικρά μυστικά
  • Για καλή επιτυχία στην παρασκευή μιας κρέμας ή ενός γαλακτώματος , παίζει ρόλο ο τρόπος ανάμειξης. Είναι καλύτερα να ρίξετε την ελαιώδη φάση μέσα στην υδατική, αν είναι μια κρέμα O/W και την υδατική φάση μέσα στην ελαιώδη αν είναι κρέμα W/O, έχοντας φέρει και τις δύο φάσεις στην ίδια θερμοκρασία και αναδεύοντας μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για την παρασκευή γέλης ( gel) είναι ιδανική θερμοκρασία του νερού 50-55 °C για να προσθέσετε το πηκτικό και να μη σας σβολιάσει.
  • Όταν φτιάχνετε αντιηλιακό λάδι η κρέμα βάλτε μέσα στα ζεστά σας λάδια ένα φακελάκι πράσινο τσάι για 2-3 λεπτά. Αφαιρέστε το και συνεχίστε την παρασκευή σας κανονικά. Το πράσινο τσάι σας παρέχει την απαραίτητη αντιοξειδωτική προστασία που χρειάζεστε κατά την έκθεσή σας στον ήλιο.
  • Έχετε πειραματιστεί φτιάχνοντας κρέμες και γαλακτώματα και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε? Μπορείτε απλά να τα προσθέσετε σε κάποιο σαπούνι που θα φτιάξετε!!!!
  • Ποτέ μην προσθέσετε aloe vera σε οποιοδήποτε προϊόν ζεστό που μόλις παρασκευάσατε. Η aloe vera καταστρέφεται με τη θερμότητα. Είναι προτιμότερο να είναι και τα δυο προϊόντα σας σε θερμοκρασία δωματίου 28-30 °C
  • Ποτέ μην βάζετε γλυκερίνη παραπάνω από όση χρειάζεται σε μια κρέμα ή γαλάκτωμα ή ακόμα και σε μια λοσιόν. Πάνω από 10% δημιουργεί ξηρότητα. Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με σορβιτόλη ή να συνδυάσετε και τα δύο.