Βοτανικό φαρμακείο για τις διακοπές!

Categories:Νέα
vot_admin

Στις καλοκαιρινές διακοπές είναι πάντα χρήσιμο να έχουμε μαζί μας ένα καλά οργανωμένο φαρμακείο. Απαραίτητος είναι ένας βασικός εξοπλισμός ο οποίος θα αποτελείται από μερικές γάζες, επιδέσμους, αδιάβροχα έμπλαστρα, ψαλιδάκι κλπ.

Να έχετε πάντα μαζί σας λίγη σόδα φαγητού, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τσιμπήματα εντόμων και μικρά εγκαύματα. Προσθέστε στο φαρμακείο σας μηλόξυδο ή χυμό αλόης τα οποία θα σας βοηθήσουν στα εξανθήματα που οφείλονται σε επαφή με φυτά όπως η τσουκνίδα κ.α.

Μια κρέμα καλέντουλας ή άρνικας είναι ιδανική για μικρά κοψίματα, μόλωπες, ηλιακά και κάθε είδους μικρής έκτασης εγκαύματα, ενώ για βαθύτερα εγκαύματα συνιστάται έλαιο ή αλοιφή από βάλσαμο το οποίο το χρησιμοποιείτε πάντα βράδι. Είναι απαραίτητο να έχετα στο φαρμακείο σας αιθέριο έλαιο λεβάντας καλής ποιότητας. Είναι το μοναδικό αιθέριο έλαιο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας πάνω στο δέρμα και ανακουφίζει άμεσα τσιμπήματα, εγκαύματα, χρησιμοποιήστε το και μετά από την ηλιοθεραπεία μέσα στη κρέμα σώματος που συνήθως βάζετε, ενώ λειτουργεί και σαν αντιβακτηριακό. Για βαθιά κοψίματα που αιμορραγούν είναι χρήσιμο ένα μπουκαλάκι με βάμμα καψέλας το οποίο κάνει άμεση αιμόσταση και έλαιο ή αλοιφή σύμφυτου για πολύ γρήγορο κλείσιμο της πληγής.

Τέλος ανθόνερο ή μια κρέμα μέντας ανακουφίζει από ηλιακά εγκαύματα και δίνει μια αίσθηση δροσιάς στο σώμα.

Καλές διακοπές!!!!

Avatar
Author: