Γλυκές συνταγές για την ημέρα των ερωτευμένων

Categories:Διατροφή
Βικτωρία Μαυρομμάτη

Σίγουρα δεν χρειάζονται οι ερωτευμένοι ξεχωριστή ημέρα για να γιορτάσουν τον έρωτά τους, ωστόσο η 14η Φεβρουαρίου έχει καθοριστεί σαν ημέρα ιπποτικού έρωτα και ρομαντισμού.

Οι ερωτευμένοι προσπαθούν να δείξουν στο ταίρι τους τα συναισθήματά τους με κάθε τρόπο τα τελευταία χρόνια και κατά κάποιον τρόπο έχουν εξαντληθεί και οι πρωτότυπες ιδέες.

Θα σας δώσω κάποιες ιδέες παρακάτω που θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση του ψαξίματος, και θα κάνουν το ταίρι σας να σας θαυμάσει για τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του δώρου που θα του κάνετε.

Είναι σημαντικό την ημέρα εκείνη να κάνετε πράγματα μαζί. Αυτό λοιπόν θα είναι το πρώτο βήμα των σκέψεών σας για να παρασκευάσετε με αγάπη τα παρακάτω εύκολα προϊόντα. Πολλά ζευγάρια την ημέρα αυτή κάνουν μαζί μασάζ σε κέντρα ειδικά ή ακόμα και μόνοι τους στο σπίτι. Επίσης, ακόμα το φαγητό και τα ροφήματα είναι διαφορετικά, ανάλογα με τις επιθυμίες του καθενός.

  • Ζεστό ρόφημα με nutella και ουίσκι

Θα χρειαστείτε:

  • 3 μεγάλες κουταλιές σούπας nutella
  • ½ κονσέρβα ζαχαρούχο γάλακτος
  • 2 κούπες ζεστό γάλα
  • 2 σφηνάκια ουίσκι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί τη nutella μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Χωρίς να βγάλουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ουίσκι και σερβίρουμε.

  • Εύκολα μαλακά τρουφάκια με γεύση φράουλα (brigadeiros)
    Συνταγές για την ημέρα των ερωτευμένων

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλακτος
  • 1 μεγάλη κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. Σούπας Μαρμελάδα Φράουλα
  • Ροζ τρούφα

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τη μαρμελάδα, σε χαμηλή φωτιά.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, όταν χωρίζοντας το μείγμα με τη κουτάλα στην μέση, αργεί να επανενωθεί. Τοποθετούμε σε φαρδύ πιάτο και βάζουμε στο ψυγείο.

Μόλις κρυώσει, το μείγμα μας είναι έτοιμο να πλάσιμο. Βάζουμε λίγο βούτυρο στα χέρια μας για να μη κολλήσουμε, παίρνουμε από το μείγμα και φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες.
Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τρούφα και απολαμβάνουμε. Διατηρούνται στο ψυγείο.

Αφήστε μια απάντηση

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>