Σιρόπι για το λαιμό

Μαίρη Δρίτσα
Θα χρειαστείτε:

  • Μισό κιλό μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο)
  • Ένα μεγάλο μήλο
  • Ένα φλιτζάνι του καφέ πετιμέζι
  • Ένα φλιτζάνι του τσαγιού έγχυμα από χαμομήλι, καλέντουλα και λίγο βήχιο. ( Αφού βράσει το νερό ρίχνουμε μέσα μία γεμάτη
  • κουταλιά της σούπας από το καθένα βότανο, αφήνουμε για πέντε λεπτά και σουρώνουμε)
  • Ένα φλυτζάνι του καφέ βάμμα χαμομηλιού 70% περίπου ή αν δεν έχετε βότκα ή τσίπουρο.

Παρασκευή

Κόβουμε το μήλο και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά με το μέλι για 10 με 12 λεπτά περίπου. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το πετιμέζι και το έγχυμα. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τέλος ρίχνουμε το βάμμα χαμομηλιού ή τη βότκα ή το τσίπουρο. Ανακατεύουμε καλά, σουρώνουμε από το μήλο και αποθηκεύουμε.

Διατηρείτε εκτός ψυγείου για περίπου 3 μήνες.

Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το έγχυμα με χυμό ροδιού, για τις αμυγδαλές, με έγχυμα μέντας λεμόνι και κανέλα για ρινική αποσυμφόρηση.

Καλή επιτυχία!!!

Μαίρη Δρίτσα
Author:
Λαογράφος, ερευνήτρια, κοσμητολόγος φυσικών καλλυντικών, εισηγήτρια σεμιναρίων, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων ΕΚΠΑ, ολιστική θεραπεύτρια

Αφήστε μια απάντηση

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>