Micellar water

Micellar water

To Micellar water είναι καθαριστικό με βάση το νερό και χρησιμοποιείται συνήθως για να αφαιρέσει τους ρύπους από το πρόσωπο. Ταυτόχρονα αφήνει την επιδερμίδα απαλή και δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Λαϊκή ιατρική με μαστίχα Χίου

Λαϊκή ιατρική με μαστίχα Χίου

Με τη φήμη της να την ακολουθεί μέχρι και τις μέρες μας, με την ακριβής σύνθεση της να μην είναι ακόμη γνωστή, η μαστίχα Χίου έχει επισημανθεί πλέον από έρευνες για τις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, ιδανική για επούλωση τραυμάτων και γρήγορη ανάπλαση.

Πρόπολη

Σπιτικό βάμμα πρόπολης

Η πρόπολη δεν έχει απλά αντιμικροβιακές ιδιότητες αλλά είναι μικροβιοκτόνα και μυκητοκτόνα. Τις ιδιότητές της αυτές τις ενισχύουν , βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και φλαβονοειδή που περιέχει και προωθούν ταυτόχρονα και τις αντιφλεγμονώδεις,αντιοξειδωτικές και αντιβιοτικές ιδιότητες της.

Οξυμέλι

Οξύμελο ή οξυμέλι

Την παρακάτω συνταγή μας την άφησε παρακαταθήκη ο Διοσκουρίδης ο Πεδάνιος, γιατρός του Ρωμαϊκού στρατού τον πρώτο αιώνα μ Χ και δημιουργός του πέμπτου τόμου «Περί Ύλης Ιατρικής»  έργο πάνω στο οποίο στηρίχθηκε όλη η φαρμακευτική  έρευνα και βιομηχανία μέχρι σήμερα.

Κηραλοιφές

Κεραλοιφή ή Κηραλοιφή

Μοναδική αλοιφή που έχει σαν βάση το κερί και το λάδι. Απλή στην παρασκευή της, με δύο μόνο απλά συστατικά, και θαυματουργή στη χρήση της.