Similar Posts

3 Comments

  1. καλη σας μερα.

    Θα ηθελα να ρωτησψ,για την παρασκευη καλλυντικων με κατσικισιο γαλα θα πρεπει να βραζεται το γαλα πρωτα ή ειναι καλυτερα να χρησιμοποιειτε ωμο ?

    Ευχαριστω

    Ε.Μιχακου

    1. Καλημέρα σας. Το κατσικίσιο γάλα, όπως και ότι άλλο γάλα θέλετε να χρησιμοποιήσετε για καλλυντική χρήση καλό θα είναι να έχει υποστεί βρασμό πρώτα, ώστε να είστε σίγουρη πως έχουν καταπολεμηθεί τα μικρόβια κλπ μικροοργανισμοί που περιέχονται σε αυτό. Αν αυτό σας κάνει να αναρωτιέστε γιατί, σας επισημαίνω πως όσο αδιάβροχο και να είναι το δέρμα μας, σε κάποιο σημείο με έντονη ξηρότητα, μια μικρή εκδορά, ή εφαρμογή σε ευαίσθητο δέρμα μετά τον ήλιο υπάρχει πάντα η δυνατότητα μόλυνσης.

      Στην ερώτησή σας για την αλόη θα προσπαθήσω να καλύψω όσο γίνεται πιο καλά τις γνώσεις που χρειάζεστε.
      Η συγκομιδή των φύλλων της αλόης ξεκινά 3 χρόνια μετά τη φύτευση και διαρκεί για 7 χρόνια περίπου, ανεξάρτητα αν έχει ανθίσει η όχι. Εξ άλλου υπάρχει περίπτωση ανάλογα με τις συνθήκες το φυτό να μην ανθίσει ποτέ. (σας παραπέμπω στη Διεύθυνση Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης). Τα φύλλα κόβονται στη βάση τους όταν είναι ώριμα και συλλέγονται 3 με 4 φορές το χρόνο από κάθε φυτό. Θα έχετε δει πολλά βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν απλά πως να κόψετε τα αγκάθια, και την κιτρινωπή βάση του φύλλου για να βγάλετε εύκολα μετά τη γέλη. Καλό είναι να βάλετε το φύλλο 5 λεπτά σε νερό πριν προχωρήσετε στο καθάρισμα.
      Στα καλλυντικά τα οποία φτιάχνετε μόνη σας δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εύκολα το φυσικό τζελ αλόης όπως βγαίνει από το φυτό. Αυτό διότι η αλόη δρα αρνητικά στο ιξώδες του προϊόντος λόγω των ηλεκτρολυτών (άλατα) που περιέχει σε υψηλή ποσόστωση και καθιστά τα γαλακτώματα ασταθή.
      Άλλος ένας σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε την αλόη σε προϊόντα, είναι η εύκολη οξείδωση και αλλοίωση της. Μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε αυτούσια στο δέρμα σας αμέσως μόλις την κόψετε ή μετά από την εξαγωγή της γέλης αλλά δεν είναι εύκολο να τη διατηρήσετε παρά μόνο στο ψυγείο για μερικές μέρες. Το τζελ αλόης που πωλείται στα καταστήματα είναι σταθεροποιημένο τόσο ως προς τη μορφή και το ιξώδες όσο και προς τη συντήρηση με υψηλή παστερίωση όπου θερμαίνεται στιγμιαία στους 100 βαθμούς C και διατηρεί όλα τα συστατικά της. Για να παρασκευάσετε ένα εξ ίσου αξιόπιστο τζελ αλόης θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε carbomer και συντηρητικό αλλά και πάλι θα χρειαστεί καλή ανάδευση και καθόλου υψηλές θερμοκρασίες διότι η αλόη είναι ευαίσθητη και καταστρέφεται με τη θερμότητα.
      Σε προϊόντα που παρασκευάζετε μόνη σας καλό είναι να χρησιμοποιήσετε σκόνη αλόης η οποία είναι το ίδιο και περισσότερο ισχυρή με τη γέλη. Η δοσολογία είναι 0,05γρ σκόνη/100 ml κρέμας και μπαίνει στην τρίτη φάση της παρασκευής μέσα σε λίγο ρόδόνερο που θα την προσθέσετε.
      Μπορείτε να φτιάξετε μάσκα προσώπου με ίσες ποσότητες μελιού και γέλης αλόης. Επίσης μπορείτε να ανακατέψετε φρέσκια αλόη με κρέμα γάλακτος και να έχετε ένα υπέροχο ενυδατικό προϊόν για πρόσωπο και σώμα. Διατηρείστε το στο ψυγείο για μερικές ημέρες. Ένα όμορφο κόλπο για τα πρησμένα μάτια είναι να ανακατέψετε καλά με το μιξεράκι του καφέ λίγη φρέσκια αλόη με έγχυμα μέντας ή δυόσμου..

      Καλή Συνέχεια.

  2. Καλημερα και παλι.

    Ακομα μια απορια σχετικα με την Αλοη και το πως παιρνουμε το τζελ της με τον πιο ασφαλη τροπο. Στα περισσοτερα βιντεο που υπαρχουν στο διαδικτυο λενε ολοι πως πρεπει να πλυθει το φυλο και να μεινει να βγαλει την τοξινη αποτο φυλλο της.
    Πουθενα ομως δεν εχω βρει μια φορμουλα-συνταγη για το πως να φτιαξουμε το τζελ που παιρνουμε απο το εσωτερικο ωστε να μπορει να γινει σε μορφη τζελ-κρεμα και πως ειναι πιο ασφαλη να χρησιμοποιηθει και να συντηριθει.
    Επισης τα 5 ετη υποτιθεται πως ειναι ο καλυτερος χρονος χρησιμοποιησης του φυλου ή οταν βγαλει ανθος ?

    Σας ευχαριστω για τις ομορφες πληροφοριες που δινεται μεσα απο το blog σας !!

    Ε. Μιχακου

    Αν μπορειτε να δωσετε καποια συνταγη θα το εκτιμουσα. Στην Κρητη οπου εχουμε πολυ αλοη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *